mobilnost i fleksibilnost u treningu

GUERILLA TRAINING SYSTEM:   MOBILNOST I FLEKSIBILNOST U TRENINGU

 

subota, 12. svibnja 2018. / 10:00h – 19:00h (pauza za ručak od 13:00-14:00h)
Guerilla Kettlebell
Viktora cara Emina 9
51 000 Rijeka
Cijena: 550kn    (ručak je uključen u cijenu)

Maksimalni broj sudionika: 10

Voditelj radionice: Saša Rajnović, StrongFirst Team Leader
Obavezna prijava na e-mail: guerilla.kettlebell@gmail.com (svoje mjesto rezervirate uplatom)

 

Radionicu zbog svoje detaljnosti preporučujemo trenerima, ali je prikladna i za rekreativce koji u kratko vrijeme žele ostvariti značajan napredak u svojoj mobilnosti i fleksibilnosti.

 

Tema radionice je mobilnost i fleksibilnost u treningu, kako na jednostavan način uočiti nedovoljnu mobilnost i fleksibilnost, spriječiti ozljede te jednostavnim metodama efikasno ukloniti uočene nedostatke. Problemi koji se često javljaju kod vježbača su nedovoljna mobilnost gležnjeva, kukova i ramenog pojasa.

 

Na radionici će osim brojnih pojedinačnih vježbi za trenutačno poboljšanje mobilnosti biti obrađeni i protokoli koja možemo koristiti kao zasebni trening mobilnosti i fleksibilnosti ili kao dio razgibavanja, zagrijavanja i pripreme za trening snage, izdržljivosti ili matičnog sporta.

 

MOBILNOST RAMENA I TORAKALNE KRALJEŠNICE je bitna kako bi spriječili ozljede istih, ali i drugih dijelova tijela. Česte ozljede lumbalnog dijela kralješnice su ponekad uzrokovane upravo lošom mobilnošću ramena i toraksa zbog čega se u određenim pokretima i vježbama rotacija/fleksija/ekstenzija umjesto u torakalnom događa u lumbalnom dijelu. Kod nekih vježbi, poput čučnjeva s opterećenjem iznad glave, loša mobilnost ramena može uzrokovati ozljede koljena ili gležnjeva.

Neke od vježbi za mobilnost ramena koje će biti detaljno obrađene na radionici:
- rib pull

- kettlebell armbar

- upotreba dijafragmalnog disanja

- istezanje i opuštanje fleksora kukova (da, čak i istezanje fleksora može poboljšati mobilnost u ramenima)

 

 

MOBILNOST I KUKOVA utječe na gotovo sve pokrete i vježbe koje izvodimo tijekom raznih aktivnosti i treninga. Trčanje, borilački sportovi, gimnastičke vježbe, čučnjevi, potisci iznad glave, pa čak i vježbe poput bench pressa ili zgibova su pod velikim utjecajem (ne)mobilnosti kukova.
Vježbe mobilnosti kukova koje će detaljno biti obrađene na radionici:

- istezanje fleksora kukova

- toe touch

- tactical frog

- 90/90 istezanje

 

Osim navedenih, na radionici ćemo obraditi i vježbe za MOBILNOST VRATA I GLEŽNJEVA.

gallery/tbp_5588 copy