mobilnost i fleksibilnost

GUERILLA TRAINING SYSTEM:   MOBILNOST I FLEKSIBILNOST

 

subota, 5. lipnja 2021. / 10:00h – 18:00h (pauza za ručak od 13:00-14:00h)
Guerilla Kettlebell
Viktora cara Emina 9
51 000 Rijeka
Cijena: 550kn (275kn za članove Guerilla Kettlebell gym-a)

Maksimalni broj sudionika: 10

Voditelj radionice: Saša Rajnović, StrongFirst Team Leader
Obavezna prijava na e-mail: guerilla.kettlebell@gmail.com (svoje mjesto rezervirate uplatom)

 

Radionicu zbog svoje detaljnosti preporučujemo trenerima, ali je prikladna i za rekreativce koji u kratko vrijeme žele ostvariti značajan napredak u svojoj mobilnosti i fleksibilnosti.

 

Tema radionice je mobilnost i fleksibilnost u treningu, kako na jednostavan način uočiti nedovoljnu mobilnost i fleksibilnost, spriječiti ozljede te jednostavnim metodama efikasno ukloniti uočene nedostatke. Problemi koji se često javljaju kod vježbača su nedovoljna mobilnost gležnjeva, kukova i ramenog pojasa.

 

Na radionici će osim brojnih pojedinačnih vježbi za trenutačno poboljšanje mobilnosti biti obrađeni i protokoli koja možemo koristiti kao zasebni trening mobilnosti i fleksibilnosti ili kao dio razgibavanja, zagrijavanja i pripreme za trening snage, izdržljivosti ili matičnog sporta.

 

MOBILNOST RAMENA I TORAKALNE KRALJEŽNICE je bitna kako bi spriječili ozljede istih, ali i drugih dijelova tijela. Česte ozljede lumbalnog dijela kralježnice su ponekad uzrokovane upravo lošom mobilnošću ramena i toraksa zbog čega se u određenim pokretima i vježbama rotacija/fleksija/ekstenzija umjesto u torakalnom događa u lumbalnom dijelu.

 

 

MOBILNOST I KUKOVA utječe na gotovo sve pokrete i vježbe koje izvodimo tijekom raznih aktivnosti i treninga. Trčanje, borilački sportovi, gimnastičke vježbe, čučnjevi, potisci iznad glave, pa čak i vježbe poput bench pressa ili zgibova su pod velikim utjecajem (ne)mobilnosti kukova.

 

MOBILNOST STOPALA I GLEŽNJA je ključna za izvođenje pravilnog čučnja, iskoraka i općenito svih pokreta koji uključuju noge. Zbog loše mobilnosti gležnja često stradaju koljena.

 

Osim navedenih, na radionici ćemo obraditi i vježbe za MOBILNOST VRATA.

gallery/tbp_5588 copy