radionica kliničke somatike

Klinička somatika – radionica
Datum: subota, 24. ožujka 2018.
Vrijeme trajanja: 10.00h – 17:00h  (pauza za ručak od 13.00h do 14.00h)
Mjesto održavanja: Guerilla Kettlebell  (Viktora cara Emina 9, Rijeka)
Cijena radionice: 450kn (ručak je uključen u cijenu)
Obavezna prijava na e mail: guerilla.kettlebell@gmail.com
Maksimalni broj sudionika: 15
Radionicu vodi: Maja Mance (Hanna Somatics Exercise Coach i SFG instruktorica)

 


Klinička somatika je jednostavna i sigurna metoda opuštanja i kontrole mišića. Uz pomoć somatike je moguće ukloniti kronične probleme i bolove u vratu, ramenima, leđima, koljenima i stopalima.

Glavna karakteristika i prednost somatike je što je ona u potpunosti nenasilna i ugodna metoda, vrlo efikasna u uklanjanju bolova bez ikakvih neugodnosti.

 

Na seminaru ćete saznati više o uzrocima lošeg držanja (posture), te na koji način dolazi do kroničnih problema i bolova u određenim područjima našeg tijela. Naučiti ćete što je senzo-motorna amnezija, zašto se javlja i kako jednostavnom tehnikom pandikulacije opustiti napete mišiće. Najbitnije od svega, naučit ćete somatske vježbe, pokrete koji se mogu lako i samostalno izvoditi bez upotrebe rekvizita i pomoći druge osobe. Tim si vježbama možete samostalno pomoći u bilo kojem trenutku, opustiti napete mišiće, vratiti svjesnu kontrolu nad njima i održavati to stanje.

Svakodnevno kretanje će postati ugodnije i skladnije, mobilnost povećana, a treninzi učinkovitiji. Vježbač ili sportaš koji je svjestan svojih pokreta i učinkovito kontrolira svoje tijelo ima bolje rezultate s manje utrošenog vremena.

 

Voditeljica ove radionice, Maja Mance, svoj je put do somatike pronašla pokušavajući se riješiti bolova u ramenu koji su se javili za vrijeme napornih priprema za SFG certificiranje. Uz nekoliko aktivnih terapija sa terapeutom kliničke somatike te svakodnevno izvođenje vježbi, bolovi su ubrzo nestali. Nakon toga  završava Somatic Exercise Coach training Level 1, te kao učitelj somatskih pokreta može prenijeti tu vrstu edukacije i drugima.

 

Pročitajte iskustva polaznika:

gallery/klinička somatika

"Iznimno korisna radionica (barem meni); već me tjednima muči bol u preponi pri istovremenoj fleksiji i abdukciji kuka, pretpostavljam da je problem struganje iliacusa/psoasa preko ruba zdjelice jer pri čučnju osjetim kako preskoči uz oštru bol. U svakom slučaju zadnjih dva tjedna to je eskaliralo do te mjere da je i hodanje postalo bolno, a nisam više mogao raditi ni čučanj zbog bolnog preskakanja mišića preko ruba zdjelice.

Nadao sam se da će se simptomi malo smanjiti nakon radionice, ali nisu se malo smanjili... simptomi su potpuno nestali! Tek kad sam nakon radionice počeo hodati prema autu, postao sam svjestan da boli više nema, da hodam normalno, i da ne moram hodati skraćenim koracima kako bi izbjegao bolnost.
Danas sam već očekivao povratak boli, ali još je uvijek je sve u redu i bez boli pri pokretima, da pokucam o drvo... nije ono "drži vodu dok majstori ne odu", ha, ha..."
Robert Pletikosa